IJszeilvereniging "De Robben" Activiteiten,Nieuws,Vereniging Guy en Han van Asten winnaars Jan Verhaar wisseltrofee

Guy en Han van Asten winnaars Jan Verhaar wisseltrofee

De Jan Verhaar Wisseltrofee wordt ieder jaar tijdens de ALV uitgereikt aan een Robben lid die een speciale prestatie dan wel bijvoorbeeld een ijsboot weer heeft gerestaureerd.

De Prijs : Is een met de hand gemaakte prijs door Jan Verhaar, de roerklik van de Laeck is hiervoor gebruikt. De Laeck was de westlander die in de begin jaren ’70 door de Robbenleden gebruikt werd om de ijszeilers van en naar de Lackerpolder te worden gebracht. De Laeckerpolder werd iedere winter onder water gezet tbv de fauna op het land, dus door de geringe diepte ideaal om te ijszeilen na een goede nacht vorst.

In 2021 hebben we de prijs uitgereikt via onze digitale vergadering aan Guy en Han van Asten, dit is nog afgestemd met Jan Verhaar die ons helaas is ontvallen in 2022. De wisselprijs hebben we overhandigd op het Zweedse ijs tijdens onze Zweden reis in februari 2022. Guy en Han hebben hun ijsschuit Amundsen weer opgeknapt om ook mee te kunnen op met de Robbenreis. Postuum hebben we op de prijs ook ijsschuit “Maartje” van Rob van Asten vermeld met het jaartal 1967, de oprichtings datum van de Robben.

Het bestuur en Guy en Han zullen tijden de ALV van 2022 de prijs overhandigen aan de volgende winnaar.

Soortgelijke berichten