IJszeilvereniging "De Robben" Nieuws Pechprijs 2023 voor Jan en Marlies Blok

Pechprijs 2023 voor Jan en Marlies Blok

Vorig jaar tijdens de ALV van onze zustervereniging ijszeilvereniging Brasemermeer heeft Ben Bartels een pechprijs gemaakt van de brokstukken van de monotype van Mark van Amsterdam. Dit jaar heeft Mark echter ook een prachtige prijs gemaakt en deze is op 8 december uitgereikt aan onze voorzitter, jan Blok en zijn dochter Marlies.

Jan en Marlies waren mee met onze reis naar het Siljanmeer in Zweden en zij waren zo heerlijk aan het knallen op het Siljanmeer, helemaal afgekruist naar de andere kant van het meer wat zo’n 9km weg was van het vertrekpunt. We hebben gemerkt in Zweden dat de wind soms hard kan zijn maar ook snel kan wegvallen en dat gebeurde ook weer in de namiddag. Jan en Marlies hebben nog ongeveer een kilometer geprobeerd om de Wizard terug te duwen maar dat bleek ondoenlijk in de sneeuwlaag. Dus de Wizard afgetuigd en echt midden op het meer laten staan en vervolgens helemaal terug lopen naar de wal, circa 4 km!!! Jan had het helemaal gehad. De de dagen daarna was er ook niet al teveel wind dus de Wizard heeft 3 hele dagen midden op het meer gestaan en is uiteindelijk opgehaald met een quad van de lokale ijsclub.

De pechprijs wordt dus een jaarlijkse traditie en Jan mag volgend jaar een nieuwe prijs maken en deze tijdens de volgende ALV uitreiken. We hopen eigenlijk dat er geen kandidaat is want dan heeft niemand pech maar er is altijd wel iets te vinden waar deze prijs aangekoppeld kan worden.

Soortgelijke berichten